Omoara Dragostea

14 LUCRURI CARE OMOARA PENTRU TOTDEAUNA DRAGOSTEA DINTRE VOI
< Foarte multi confunda dragostea cu placerea sau cu prima faza de indragostire, fara a intelege ca atunci cand e dragoste adevarata ai de infruntat mult mai multe. La inceput iubirea e firava si sa o ucizi e atat de usor.
Se spune ca dragostea nu moare. Daca e adevarata, va rezista oricaror incercari. Totusi, ce omoara dragostea dintre doi oameni? Iata 14 lucruri care duc inevitabil la disparitia acestui sentiment unic. >
1. CONTROLUL. Unde exista control, nu exista loc de viata fericita. O femeie care controleaza totul va descuraja un barbat, il transforma intr-un copil capabil doar sa asculte. Iar daca un barbat are tendinta sa domine femeia de alaturi, aceasta va incerca sa lupte cu el, se va simti inferioara, ignorata. Iar lupta aceasta omoara dragostea. Controlul apare din frica si neincredere. Odata cu el dispare increderea. Iar unde nu este incredere nu poate fi dragoste.
2. LIPSA DE RESPONSABILITATE. „Tu esti vinovat/a” – va spune ea sau el. Incepand din acest moment nu va mai fi dragoste adevarata. Daca cu fiecare cearta vei cauta vinovatia celuilalt, atunci vei alimenta relatia cu ura si negativism. Trebuie sa intelegi ca esti singurul responsabil de ceea ce se intampla in relatia ta.
3. LIPSA DE RESPECT SI LIMITE PROPRII. Daca in relatia in care esti simti ca nu ai intimitate, nu te simti liber si uiti de propriile visuri, atunci vei fi gata in orice moment sa ucizi dragostea dintre voi. Daca omul de langa tine crezi ca-ti apartine, atunci sa stii ca asta il va indeparta. Determinarea exacta a limitelor e o regula importanta pe care si-o asuma relatiile fericite. Respectarea acestor limite duce la calmitate si intelegere intre doi oameni.
4. INCAPACITATEA SA CERI. Daca nu stii sa ceri corect, vei avea asteptari neimplinite, deci si frustrari. Omul de alaturi poate sa nu inteleaga ce vrei cu adevarat. E un dar sa fii pe aceeasi unda cu partenerul, de asta cel mai corect e sa vorbesti, sa spui ce vrei de la omul drag si de la relatia in care esti.
5. ABSENTA RABDARII SI INCAPACITATEA SA ASTEPTI. Daca vrei ceva de la omul de alaturi si crezi ca trebuie sa obtii asta in aceeasi secunda, atunci sa stii ca esti gata sa distrugi relatia. Probabil nici nu-ti dai seama ca El sau Ea are nevoie de timp. Fii mai rabdator. Ofera timp. Ai incredere.
6. SUBAPRECIEREA SI NEINCREDEREA IN SINE. Daca in lumea ta interioara nu este ordine, nu ai incredere in valorile tale, vei astepta mereu aprecieri si laude din partea celuilalt. Nesiguranta e inceputul geloziei si al urii intr-o relatie. Necesitatea de a fi iubit si dorit devine scopul principal si asta e gresit. Atunci incepi sa te certi din nimic si sa cauti motive. Dragostea nu are nevoie de dovezi de genul.
7. INCAPACITATEA DE A AVEA GRIJA DE TINE INSUTI SI LIPSA DRAGOSTEI DE SINE. E imposibil sa iubesti pe altcineva daca nu te iubesti pe tine. Iar sa te iubesti pe tine inseamna in primul rand sa te cunosti bine. Nu vei putea sa imbunatatesti unele aspecte ale comportamentului tau daca nu vei sti cine esti in prezent.
8. ASTEPTAREA OMOARA DRAGOSTEA. Toate dezamagirile vin dintr-un singur motiv. In mintea noastra sunt multe asteptari. Iti imaginezi cum va reactiona un barbat/ o femeie anume, ce va spune si ce va face. Iar daca asteptarile tale nu sunt indreptatite, tragi concluzii gresite. Elimina asteptarile din viata ta, astfel vei elimina si dezamagirile.
9. PERCEPTIILE DESPRE DRAGOSTE OMOARA DRAGOSTEA. Multi dintre noi isi imagineaza ca dragostea este ideala, ca e un fel de ”nunta de miere” pentru toata viata. Dar nu este asa. Fiecare relatie incepe cu dorinta de a te apropia de cineva. Apoi oamenii petrec mult timp impreuna. Atunci au impresia ca daca aceasta perioada de timp trece, dispare si dragostea. Dar dragostea abia de aici incepe.
10. INCAPACITATEA SA COMUNICI DESCHIS SI DIRECT. Acest lucru creeaza o bariera imensa in dragoste. Deseori exista o comunicare abrupta, dura, rece chiar. Multe femei gandesc: ”ce sa-i mai explic – oricum nu va intelege.” Multi barbati nu inteleg aluziile din partea femeilor. Iar asta face ca dragostea sa se stinga in timp.
11. LIPSA RESPECTULUI DE SINE. Invinuirile, jignirile sunt in stare sa omoare dragostea inainte ca aceasta sa-si spuna cuvantul. Certurile sunt certuri, insa daca cei doi parteneri isi spun cuvinte urate si incearca fiecare sa demonstreze ca are dreptate, atunci asta nu duce la nimic bun.
12. TEAMA DE A SPUNE LUCRURILOR PE NUME. Incercand sa pui in evidenta lucrurile bune, te trezesti intr-o zi cu un strain alaturi de tine. Daca planifici o relatie de lunga durata cu omul de alaturi, atunci nu trebuie sa ascunzi nimic. Fii sincer si cere de la celalalt sa fie la fel. Incercand sa pari ceea ce nu esti, lipsesti pe omul drag de posibilitatea de a iubi sincer.
13. FRICA! Frica de singuratate te face sa-ti fie teama ca vei putea pierde pe omul de alaturi. Frica de a fi inselat te face sa controlezi prea mult. Tine minte, frica te provoaca sa face ceea ce nu ai fi facut intr-o situatie normala.
14. ATASAMENTUL IN EXCES, DEPENDENTA, DORINTA DE A TE CONTOPI CU DORINTELE SI VISURILE CELUILALT. Sunteti doi in aceasta relatie, respectiv sunt doua caractere, doua stari. Conteaza ambele. Traieste dragostea, dar nu o transforma in dependenta. Iubeste pe omul de alaturi, dar nu te atasa pana la imposibil.
<Dragostea nu moare, daca nu e omorata.
Invata sa iubesti cu responsabilitate!>
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s