De ce nu au femeile chef de s*x?

O serie de studii au aratat ca 5 femei din 10 sunt lipsite de orice dorinta s*xuala. Fenomenul este independent de varsta, se manifesta pe perioade mai mari sau mai mici de timp si au cauze multiple. Unele sunt de natura hormonala, iar celelalte sunt cauzate de stres si medicamente.

Conform unor studii, intre 30 si 50% dintre femei au fost afectate la un moment dat de scaderea sau lipsa apetitului s*xual, pe o perioada mai mare de trei luni de zile. Cauzele acestei probleme, care nu este pe deplin inteleasa, sunt complexe, putand fi de natura fizica, psihica sau sociala. Unul dintre elementele analizate a fost nivelul de testosteron. In timp ce femeile pot fi afectate de lipsa apetitului s*xual la orice varsta, schimbarile majore precum nasterea si Menopauza pot juca un rol determinant. Multi experti cred ca o scadere a nivelului de testosteron in organism este cauza pentru aceasta stare. In mod normal femeile au de zece ori mai mult testosteron decat estrogen in organism, iar producerea acestui hormon este stimulata de actul s*xual, astfel ca totul devine un cerc vicios, pe principiul ”functia intretine organul”.

Pe de alta parte, nivelul de testosteron scade in mod natural in medie cu 50% intre 20 si 45 de ani, scaderea fiind constanta si lenta si continua sa scada pana la 30% odata cu procesul de imbatranire si este una din cauzele pentru care femeile nu au chef de s*x.

Scaderea nivelului de testosteron are numeroase alte cauze, ceea ce ar putea explica de ce lipsa libidoului poate aparea la orice varsta. Printre factorii de natura psihologica ce influenteaza libidoul se numara depresia si stresul, acesta din urma afectand substantial productia de testosteron.

In plus, peste 150 dintre medicamentele comune prescrise sunt cunoscute a avea un impact negativ asupra dorintei s*xuale. Printre acestea sunt incluse contraceptivele, antidepresivele, calmantele sau medicamentele pentru tratarea tensiunii arteriale.

Nu in ultimul rand, un factor principal este si comportamentul partenerilor; daca barbatii trec direct la actiune fara un preludiu, daca sunt egoisti si doar au asteptari care sa ii implineasca pe ei, daca sunt putin romantici, cu siguranta nu vor face ca femeile lor sa fie doritoare.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s