
A gandi prea mult pare a fi o problema simpla.
Din pacate, daca acorzi o mai mare atentie, vei observa ca nu este deloc asa. Lumea noastra pur si simplu nu este facuta pentru cei care gandesc prea mult. Este pentru cei care nu se prea gandesc.
O minte hiperactiva poate rata cele mai bune oportunitati cu mare usurinta. Rezultatul este anxietatea si un sentiment coplesitor de indoiala de sine. Fiind un ganditor cronic este dificil. A iubi o astfel de persoana poate fi si mai greu.
- A cere partenerului tau sa inceteze din a se gandi prea mult este total inutil, la fel ca si cum i-ai cere sa inceteze sa respire.
Daca faci acest lucru, nu se va intampla nimic mai mult decat sa-l faci pe partenerul tau sa gandeasca chiar si mai mult despre a gandi prea mult. Aceasta meta supra-gandire este ca un cerc vicios. O cale de iesire ar fi sa sugerezi partenerului tau ca ar fi bine sa se opreasca din a face dintr-un tantar armasar.
2. Alegerea cuvintelor potrivite este foarte importanta pentru un supra-ganditor.
Cand ai o discutie cu el sau ea, incearca sa te faci cat mai clar posibil ori vei risca ca problema sa devina si mai mare. Sinceritatea si transparenta sunt apreciate.

3. Actiunile tale trebuie sustinute si de cuvintele tale, valori si identitate.
Altfel, toate trei vor fi puse la indoiala. Supra-ganditorul tau are nevoie sa fie sigur pe cine anume esti. Acestea fiind spuse, ar trebui sa ai grija daca vreodata vei decide sa-i faci vreo mica farsa sau sa incerci mistouri cu el/ea. Consecintele ar putea fi greu de prezis.
4. Proiecteaza incredere in relatia ta.
Partenerul tau va prelua acest lucru si se va simti mai in siguranta. Acest lucru ar putea ajuta la indepartarea gandurilor care galopeaza si il poate tine pe partener pe loc, in momentul actual. Nu mai gandi prea mult la relatia ta. Bucurati-va de timpul placut pe care il aveti impreuna in loc sa va ingrijorati de ceea ce s-ar putea intampla in viitor.
5. Gandirea excesiva poate duce la pesimism.
Partenerul tau ar aprecia pe cineva care i-ar arata partea plina a paharului. Din cand in cand trebuie sa-i amintesti ca viata este frumoasa si pentru voi nu doar pentru ceilalti.
6. Angajamentul poate veni mai incet cu un supra-ganditor.
Da-i timp si spatiu sa se acomodeze. Daca il grabesti nu vei face altceva decat sa creezi mai multa indoiala si anxietate. Probabil o sa fie nevoie si sa-l asiguri de sentimentele tale din cand in cand. Chiar daca va intelegeti de minune si va simtiti bine impreuna, partenerul prea ganditor poate fi posedat de indoieli in ce priveste viitorul.
7. Incurajeaza-ti partenerul sa gandeasca excesiv cu voce tare.
Ofera-te sa actionezi fara sa judeci. A verbaliza o ingrijorare poate ajuta creierul partenerului sa faca fata cu mai multa eficienta. Acest exercitiu creste nivelul de incredere si de intelegere.

8. Un supra-ganditor va observa si aprecia mereu lucrurile bune pe care le faci pentru el.
Este putin probabil sa ia faptele si gesturile tale fata de el ca ceva ce i se cuvine. Din contra, este foarte posibil sa-ti aprecieze eforturile mai multe decat oricine vreodata. Acesta este poate unul dintre cele mai frumoase lucruri dintr-o relatie cu o astfel de persoana.
9. O persoana supra-ganditoare este usor coplesita.
Ofera partenerului tau timp si spatiu pentru a procesa informatia cu care este bombardat in fiecare zi. Altfel se poate bloca si retrage in cochilia sa.
10. Se prea poate sa fie dificil sa scoti un supra-ganditor din propriul lui cap.
Ce vreau sa spun este ca, de cele mai multe ori este preocupat cu gandurile si sentimentele proprii. Oricum, daca reusesti, poti sa stai linistit/a, sigur insemni ceva importannt in viata partenerului.
11. Spontaneitatea poate parea romantica, dar nu este o idee buna intr-o relatie cu un supra-ganditor.
Ca sa se poata simti increzatori si in siguranta intr-o anumita situatie, are nevoie sa planifice cu ceva timp inainte.
12. Incearca sa iti pastrezi rabdarea si sa nu te iriti daca supra-ganditorul tau are nevoie de o asigurare constanta.
Inseamna ca partenerul tau este fericit cu tine insa in acelasi timp temator ca te-ar putea pierde. Acestea fiind spuse, poti incerca sa-i sporesti increderea de sine.

13. Detaliile sunt extrem de importante pentru un supra-ganditor.
Are nevoie sa cunoasca cat mai multe informatii generale posibile ca sa vada cat mai clar imaginea de ansamblu. La inceput poate parea obositor, dar pe termen lung va da roade pentru amandoi.
14. Nu au mai mult control asupra felului in care creierul lor proceseaza informatia, decat ai tu control asupra abilitatii tale de a vedea culorile ori de a auzi tonurile muzicale.
Este parte din el. Mai simplu spus, nu se poate abtine din a gandi prea mult.
15. O persoana supra-ganditoare va adresa mai multe intrebari decat oricine altcineva.
Ar fi foarte usor sa iei aceste intrebari ca pe niste acuze. Nu-ti fa griji. Nu sunt. Supra-ganditorul doar are nevoie de mai multe informatii decat majoritatea oamenilor, pentru a se simti mai sigur. Datorita atentiei sale la detalii si abilitatii analitice foarte dezvoltate, pot fi foarte buni detectivi si criminalisti.
16. Mintea supra-ganditorului uneori poate sa ii joace feste.
El nu are nevoie ca si tu sa faci acest lucru. Din nefericire, aceste probleme sunt foarte reale pentru partenerul tau. Chiar daca acesta este constient de faptul ca este un supra-ganditor, acest lucru nu ajuta ca el sa-si incetineze gandurile sau sa le imputineze si sa-si diminueze starea de anxietate.