
– Henna in loc de vopsea cu amoniac:
Henna este pudra obtinuta din frunzele unor arbusti din India si folosita din vremuri stravechi la vopsirea parului de catre femeile din aceasta tara. Vopseaua se obtine prin amestecarea pudrei de henna cu apa calda pana la omogenizare. Consistenta corecta este atunci cand amestecul nu curge de pe pensula si se intinde usor pe firele de par. Aplica vopseaua in mod normal, insistand pe firele albe, apoi acopera parul cu o casca pentru dus si infasoara-l intr-un prosop vechi – petele de henna nu ies de pe tesaturi. Las-o doua-trei ore, apoi clateste abundent, pana cand apa devine limpede. Vopseaua cu pudra de henna se gaseste la magazinele specializate si este disponibila in mai multe nuante.
– Ceai de musetel pentru blonde:
Pentru a obtine ”vopseaua”, ai nevoie de cat mai multe flori de musetel, dar nu uscate. Pregateste un ceai intr-o oala mai mare, in care sa fierbi musetelul organic, lasa la racit si decanteaza lichidul. Dupa ce te speli cu sampon, clateste-te cu aceasta solutie si lasa-ti parul sa se usuce in mod natural. Daca parul tau are o nuanta naturala mai deschisa, ceaiul de musetel te va ajuta sa-l deschizi cu un ton sau sa creezi efectul de suvite decolorate.
– Sfecla si morcovi pentru roscate:
Sucul acestor legume te ajuta sa dai o nuanta de roscat parului tau sau sa revitalizezi culoarea deja aplicata, fara sa fie nevoie sa te vopsesti foarte des. Pune o sfecla si doi morcovi in storcator si aplica sucul rezultat in ritualul tau de spalare a parului, dupa samponare. Lasa sucul sa actioneze ca o masca de par, 30 de minute, apoi clateste! O schimbare mai intensa de culoare se poate observa dupa mai multe aplicari.
– Frunzele de nuc, pentru un castaniu irezistibil:
Este secretul prin care bunicile noastre isi acopereau firele albe cu ce aveau la dispozitie prin curte. Frunzele de nuc iti coloreaza parul intr-o nuanta cu inflexiuni aramii si ii redau acel luciu sanatos. Pune la fiert un litru de apa si adauga 100 g de frunze de nuc tocate. Acopera si lasa la infuzat 15 minute. Dupa ce infuzia se raceste, clateste cu ea parul spalat si lasa-l sa se usuce natural. Cum puterea de colorare a frunzelor de nuc este mare, evita contactul cu pielea. Frunzele de nuc se recolteaza din mai pana in august, cat sunt verzi si cu un continut ridicat de uleiuri volatile, de minerale si de vitamina C. Asadar, nu doar ca-ti coloreaza natural parul, dar il si hranesc.
– Galbenele pentru satene:
Daca vrei sa-ti vopsesti parul intr-o nuanta naturala de saten, galbenelele sunt solutia naturala cea mai potrivita. Pune trei linguri de planta in 500 ml de apa, fierbe amestecul, apoi lasa la racit si strecoara lichidul. Ca si in cazul ceaiului de musetel, clateste-ti parul cu acest ceai dupa samponare.
O alta solutie pentru obtinerea unei nuante de saten este ceaiul negru, care poate acoperi si firele albe.