MIEREA DE MANUKA

O miere rara si speciala, cercetata si recunoscuta pentru calitatile sale naturale remarcabile.

Ce este mierea de Manuka?

Mierea de Manuka este o miere speciala recoltata de albine din nectarul arbustilor de Manuka nativi din Noua Zeelanda.

Arborele Manuka infloreste doar 2-6 saptamani in fiecare an, avand in vedere sezonul sau scurt de inflorire, este nevoie de abilitati imense, planificare si resurse pentru a recolta miere de Manuka.

Miere de Manuka originala si alte tipuri de miere:

Mierea de Manuka originala contine compusi activi care ii confera proprietati antibacteriene naturale, unul dintre ei fiind o enzima extraordinara numita metilglioxal (MGO). Aceasta proprietate este unica mierii Manuka si nu se gaseste in niciun alt tip de miere.

Cum se deosebeste mierea de Manuka de alte tipuri de miere:

Mierea de Manuka este foarte pretioasa. Este dulce si delicioasa, cu gust si culoare distincta care se intensifica cu cat nivelul de puritate si compusi benefici este mai mare. Ca si un vin bun, mierea de Manuka se intensifica in aroma si putere si se intuneca in timp.

Este chimic mai complexa decat alte tipuri de miere. Contine o gama larga de micronutrienti bioactivi, inclusiv proteine, enzime, aminoacizi, minerale si compusi polifenolici derivati din plante. Micronutrientii sustin sistemul nostru imunitar, producerea de energie si sunt esentiale pentru cresterea si dezvoltarea corpului nostru. Mierea de Manuka din Noua Zeelanda contine peste 2000 de compusi individuali, cantitate care este de peste 20 de ori mai mare decat mierea obisnuita.

Activitati antimicrobiene ale mierii Manuka:

Toate mierile sunt antimicrobiene intr-o oarecare masura. Continutul ridicat de zaharm pH scazut si continut scazut de apa din miere creeaza un mediu nefavorabil pentru cresterea bacteriana. Majoritatea mierilor elibereaza, de asemenea, apa oxigenata atunci cand sunt diluate, ceea ce ucide bacteriile. Acest peroxid de hidrogen este generat de enzima glucoza oxidaza, care este adaugata de albine la nectar in timpul procesului de producere a mierii.

Mierea de Manuka are o activitate antimicrobiana non-peroxidica unica, care o deosebeste de celelalte tipuri de miere. In comparatie cu activitatea antimicrobiana pe baza de peroxid gasita in alte tipuri de miere, activitatea antimicrobiana non-peroxidica a mierii de Manuka este foarte stabila, facand mierea de Manuka excelenta pentru utilizari antimicrobiene precum ingrijirea ranilor.

Mierea de Manuka poarta, de asemenea, o abundenta de alti compusi bioactivi derivati din plante, cum ar fi acizii fenolici si flavonoizii. Acizii fenolici si flavonoizii sunt bine cunoscuti pentru activitatile lor antioxidante si antiinflamatorii care pot explica unele dintre beneficiile pentru sanatate raportate pentru mierea de Manuka.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s