Viata Sexuala

DE CE ESUEAZA VIATA SEXUALA IN CUPLU:

Statistic viata sexuala in cuplu inregistreaza un declin pe masura ce anii de relatie se aduna.
Este stiut ca absenta vietii sexuale distruge o relatie incet, dar sigur. Iata care sunt principalele cauze pentru care esueaza viata sexuala in cuplu si care sunt cauzele pentru care nu ai chef de sex.

– Resentimentele si rutina.
Rutina si resentimentele se acumuleaza in timp si erodeaza o relatie mai mult decat orice altceva. Din aceasta cauza, unii ajung sa isi vada partenerii de viata ca inamici, si nu ca aliati sau prieteni. Din aceasta cauza, relatiile intime dispar, iar efectele negative le suporta amandoi partenerii.

– Plictiseala.
Plictiseala este principala cauza a lipsei sexului, iar depresia a doua. Sentimentul ca totul sta pe loc este ucigator intr-o relatie. Absenta relatiilor intime in cuplu afecteaza nu doar viata de familie, dar si cariera si viata sociala. Absenta vietii sexuale in cuplu ucide spontaneitatea dar si apetitul sexual.

– Depresia.
Orice pasa depresiva ucide aventurile din dormitor. Mai grav este cand afectiunea nu este identificata si cand ii afecteaza pe barbati. Depresia se poate manifesta ca lipsa poftei de mancare, lipsa sau insuficienta somnului, iritabilitate, retragere si izolare fata de ceilalti. O persoana cu depresie va avea rareori pofta de sex.

– Epuizare fizica.
Munca si programul de viata stresant ucid viata sexuala si inhiba dorinta sexuala. Oboseala are diferite cauze, printre care pot fi mentionate indatoririle casnice si ingrijirea copiilor, volumul mare de munca de la serviciu, precum si problemele cu somnul.

– Lipsa de interes.
Unii parteneri isi pierd si interesul fata de celalalt. Printre semnele evidente se numara interesul acordat unor alte aspecte ale vietii lui, in detrimentul partenerului de viata.

Nu uita ca o relatie pe termen lung are perioade mai putin colorate. Important este sa constientizati problemele si sa incercati sa le rezolvati impreuna.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s