Ajutorul Copiilor

COPIII CARE AJUTA LA TREBURILE CASNICE DEVIN ADULTI DE SUCCES:

Copiii are trebui implicati in activitati casnice inca de la varsta de 3 ani.
Potrivit studiilor, acestea ii vor ajuta sa devina mai responsabili si adulti cu educatie completa, cu o viziune clara asupra carierei, dar si cu relatii personale sanatoase, atat cu familia, cat si cu prietenii. Iata concluziile studiilor facute in acest sens.

> Treburile casnice cresc responsabilitatea copiilor:

Prin angajarea copiilor la treburi casnice, unele mai putin placute, le va creste gradul de constientizare a responsabilitatii. Aceste activitati ii ajuta pe copii sa isi dea seama ca este nevoie sa faca si astfel de lucruri in viata, chiar daca nu le plac. Astfel, li se va forma etica muncii, dar si sentimentul de competenta.

> Copiii invata sa contribuie:

Implicarea copiilor in treburile casnice inca de la varste fragede ii va ajuta sa isi dea seama ca fiecare membru al familiei are un rol de contributie in sanul familiei, iar apoi ca adult in societate. Toti trebuie sa aiba o contributie la bunastarea familiei. Daca cineva va face mereu munca in casa in locul lor, ei vor trai cu impresia ca munca in casa nu este relevanta si ca o pot omite, pentru ca mereu exista o alta persoana care va avea grija de aceasta activitate.

> Treburile casei ii invata pe copii sa isi gestioneze timpul si sa aiba autocontrol:

Copiii nu inteleg ce inseamna sa lucrezi, asa ca deseori au impresia ca totul li se cuvine, pentru ca ei nu stiu adevaratul sens al notiunii ”a munci din greu”. Treburile casnice ii vor ajuta pe copii sa aprecieze mai mult munca celor din jur, dar si sa realizeze anumite sarcini la timp. Astfel, copiii isi dezvolta autocontrolul, invata sa isi gestioneze timpul si inteleg ca actiunile lor pot duce la rezultate care sa fie apreciate.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s