
Camforul este o substanta parfumata naturala, care a fost produsa din laurul camforului inainte de anii 1920. Mirosul exclusiv este binecunoscut de numerosi oameni, deoarece a fost utilizat in mod obisnuit in naftalina. In plus, este utilizat intr-o multitudine de alte scopuri, medicamente, ori…impreuna cu alte produse chimice comparabile produse de plante, care includ fabricarea filmelor, materiale plastice, lacurile, plus cativa explozivi.
Camforul este intr-adevar un solid asemanator cearei, alb sau chiar transparent, care poseda un miros puternic si sarat. Ofera valori stimulante, anti-spasmodice, antiseptice, decongestionante, anestezice, sedative, antiinflamatorii, dezinfectante, precum si insecticide. Camforul a ajutat la purificarea aerului, mentinand in acelasi timp virusii si bacteriile periculoase de la deteriorarea organismului.

Activitate antioxidanta. Cercetarile pe extracte de camfor au demonstrat actiuni antioxidante considerabile. Antioxidantii sunt acei bio-chimici care ajuta cu adevarat la diminuarea intregului proces de oxidare care poate duce la crearea de radicali liberi. Radicalii liberi sunt substantele chimice care ar putea perturba tesuturile, precum si celulele din corpul nostru si, de asemenea, pot duce la diabet, boli de ficat si boli cardiovasculare si, in multe cazuri, chiar si cancere.
Atat frunzele cat si extractul sunt folosite pentru probleme pulmonare cum ar fi astmul si bronsita. Este util in depresie, oboseala, crampe ale stomacului si pentru imbunatatirea circulatiei.
Reduce inflamatia. Camforul a fost utilizat in medicamente conventionale, in Ayurveda si, de asemenea, in medicina traditionala chineza pentru mult timp pentru a opri durerile musculare, precum si reumatismul. Cercetarile pe extracte au demonstrat calitatile antiinflamatorii ale camforului, care nu au fost limitate doar la durerile musculare, insa si la scaderea nivelului de colesterol.
Prevenirea microbilor. Extractele de frunze de camfor au fost testate datorita calitatilor lor antimicrobiene care au produs rezultate excelente in gestionarea stresului bacterian, precum si al fungilor, intr-o masura semnificativa. In afara de calitatile antimicrobiene, o serie de uleiuri importante au si calitati insecticide. Prin urmare, se confirma clinic o practica veche de utilizare a camforului la fel ca un medicament antihelmintic in Ayurveda.
Protectia impotriva substantelor chimice daunatoare, cum ar fi atrazina. Cercetarile pe extracte de camfor sau chiar camfor arata ca sunt capabile sa controleze toxicitatea genica sau chiar toxinele care afecteaza la nivel genetic. Testele efectuate pe animale au demonstrat ca administrarea extractelor de camfor inainte si dupa expunerea la astfel de substante chimice a redus riscul potential de genotoxicitate la cantitatea semnificativa.
Activitate stimulanta si diaforetica. Uleiul de camfor este un stimulent eficient, care intareste experienta sistemului circulator, metabolismul, digestia, secretia si excretia. Aceasta proprietate speciala functioneaza bine pentru rezolvarea problemelor, precum si a conditiilor de sanatate legate de circulatia necorespunzatoare, digestia alimentelor, lent sau chiar peste rata metabolica activa, secretiile blocate, impreuna cu o selectie larga de alte situatii mai putin frecvente.
Antiseptic, dezinfectant, insecticid si germicid. Uleiul de camfor este un dezinfectant minunat, insecticid, precum si germicid. Poate fi inclus in apa potabila, pentru a o igieniza, mai ales pe parcursul verii, precum si in lunile ploioase, cand exista o posibilitate mai mare de contaminare a apei. O sticla deschisa sau chiar un recipient cu ulei de camfor sau chiar arderea unei bucati de panza inmuiata in ulei de camfor, alunga insectele, precum ucide si germenii.
O picatura sau chiar doua de ulei de camfor, combinate cu o cantitate considerabila de boabe alimentare, mentin acele produse alimentare protejate de insecte. Uleiul de camfor dezinfecteaza exteriorul intregului corp si ucide paduchii sau orice alt parazit mic care ar putea fi pe corp.

Bun decongestionant, anestezic, antispasmodic, afrodisiac, antinevralgic si narcotic.

Actioneaza ca decongestionant:
Aroma puternica si patrunzatoare a uleiului de camfor este intr-adevar un decongestionant eficient. Reduce instantaneu blocajul bronhiilor, laringelui, tractului nazal si, de asemenea, al plamanilor. Prin urmare, este utilizat in mai multe balsamuri decongestionante, precum si in frecare la rece.
Bun anestezic:
Se comporta ca un anestezic excelent si este, de asemenea, extrem de eficient pentru anestezia locala. Conduce la amortirea nervilor senzoriali in zona de aplicare. In plus, scade duritatea tulburarilor nervoase, precum si convulsiile, atacurile epileptice, nervozitatea, precum si anxietatea cronica.
Antispasmodic:
Este un antispasmodic extrem de puternic si ofera odihna instantaneu atat din spasme, cat si din crampe. In plus, este eficient in vindecarea holerei spasmodice severe.
Afrodisiac:
Uleiul de camfor, ori de cate ori este ingerat sau chiar consumat, mareste libidoul pur si simplu prin revitalizarea acelor parti ale creierului care sunt responsabile pentru dorintele sexuale, precum si pentru indemnuri. Ori de cate ori este utilizat extern, va ajuta la oprirea problemelor erectile prin simpla crestere a fluxului sanguin in partile afectate, deoarece este un stimulent puternic.
Antinevralgic:
Nevralgia, apare ca o situatie grav dureroasa, odata ce al noualea nerv cranian este influentat din cauza umflarii vaselor de sange care inconjoara, poate fi tratata folosind ulei de camfor. Acest ulei special ar putea face vasele de sange sa se contracte si, prin urmare, sa scada presiunea in jurul celui de-al noualea nerv cranian. Aceasta este cu adevarat o alta utilizare a calitatilor sedative si calmante ale uleiului versatil.
Narcotic:
Camforul are unele efecte narcotice, deoarece desensibilizeaza rapid nervii si relaxeaza creierul. De asemenea, poate face ca o persoana sa-si piarda controlul asupra membrelor daca este atrasa excesiv, deoarece afecteaza functia creierului. Mirosul uleiului de camfor este, de asemenea, considerat captivant. S-a observat ca persoanele dezvolta dependente puternice de mirosul uleiului de camfor sau chiar consumul acestuia, asa ca fiti precauti!

Utilizare:
Aproximativ 2 lingurite de frunze la o cana de apa si fierbeti timp de 20 de minute la foc mic. Consumati cate un sfert de cana de 4 ori pe zi.
Alternativ, utilizati o lingurita de extract cristalizat la 2 cani de apa. Consumati cate o lingurita de 4 ori pe zi.
Si tinctura de camfor este disponibila si se consuma in doze de 5-10 picaturi de patru ori pe zi.
Atentie! Nu trebuie utilizat de femeile insarcinate sau daca sunteti foarte slabit/a.