OBOSEALA CRONICA

CE SA FACI DACA SIMTI CONSTANT CA ESTI STORS DE ENERGIE?

In acest articol vom vorbi despre acea oboseala care deseori este asociata

cu trasaturile individuale ale unei persoane.

Persoana care are un potential energetic scazut si care majoritatea timpului se simte apatica si ineficienta. Desigur sunt momente cand are loc o crestere de energie, de exemplu, atunci cand esti indragostit sau esti in vacanta, dar aceste momente sunt relativ mai putine. Un astfel de om mai degraba exista, decat traieste.

Alegerea intre ”a exista, ori a trai” omul o face inca de la inceputuri.

Un bebelus nu cunoaste ce e oboseala cronica. El intotdeauna este conectat la viata cu intreg corpul si sufletul.

Daca acest dinamism nu este mentinut de mama, daca sunt suprimate comportamentele sanatoase, curiozitatea, atunci la copil apare o stare de tristete.

Ulterior, micul om ia decizia sa-si reprime emotiile si sa nu simta nimic, iar cu timpul, si corpul se supune acestei decizii. Exista o singura cale de iesire. Pentru a-i reda corpului iarasi viata si vitalitatea, trebuie sa ii dai o anumita incarcatura fizica.

Exista o metoda foarte veche, dar neglijata de majoritatea oamenilor. Dansul, yoga, alergatul, inotul etc. sunt foarte binevenite. Insa in astfel de situatii este foarte importanta regularitatea cu care se practica acele exercitii.

Daca esti invadat de oboseala cronica, atunci sa-ti spui – voi merge o data pe saptamana la sala- nu este varianta potrivita pentru tine. Din pacate, o data pe saptamana e prea putin pentru a putea trezi corpul care a dormit atata timp.

La inceput poate parea dificil, dar pentru a vedea rezultatele trebuie sa faci efort macar de trei ori pe saptamana.

Conditia ta fizica fiind foarte importanta in acest proces, iar corpul trebuie sa fie intr-o stare impecabila pentru a invinge oboseala. Insa, pe langa corp, mai avem si durerea de suflet, care poate sa ne impiedice sa ne simtim impliniti.

Oboseala cronica este ca DEPRESIA cronica.

Pentru a depasi aceasta stare trebuie pentru inceput sa iti observi emotiile. Ce simt acum? Fericire, plictiseala, iritare, anxietate, sau poate nu simt nimic?

Pentru a concluziona, raspunde-ti la intrebarea: ”Ce emotie predomina in lumea mea interioara?”

Furia, frica, supararea, gelozia sunt devoratorii energiei noastre.

Daca esti invadat de mai multe emotii negative, decat pozitive, trebuie sa iti impui sentimentul de bucurie, chiar daca la inceput acest lucru poate parea foarte nefiresc si fals.

A-ti impune sentimentul de bucurie inseamna a gasi partea pozitiva in orice situatie, inseamna a vedea frumusetea in lume si in oameni.

O alta latura a pierderii energiei este reprezentata in stergerea conceptului de sine ca un tot intreg.

Pierzi foarte multe puteri in incercarea de a fi cine nu esti, de a coincide cu standardele impuse de altcineva, de a fi perfect in ochii altora. Cu siguranta la un moment dat, vei simti un gol interior daca nu te vei accepta in intregime, in toate manifestarile tale.

Sa nu iti creezi iluzia ca poti scapa de oboseala cronica intr-o singura zi. Acesta este un proces indelungat, in care iti vei reconstrui modul de a simti si gandi.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s