Cateva destinatii turistice periculoase:

Calatoriile pot fi un mod placut de a evada si de a ne relaxa, insa pot fi si cu adevarat periculoase asa cum sunt cele prezentate mai jos:

Valea Mortii din SUA

Este unul dintre acele locuri cu aspect selenar, in care viata nu pare ceva posibil. Prin valoarea de +56,7 grade Celsius, detine recordul celei mai ridicate temperaturi de pe continent si a doua de pe glob.

Desertul Danakil din Africa

O bucata de pamant se lupta sa se desprinda de trupul Africii, prin clocote de apa acida, curgeri de lava, tasniri de aburi si fum de pucioasa, punand intre ea si continent un brat mare. Acest desert din extremitatea de est a Africii pare o bucata imprumutata de pe o alta planeta, intr-atat de extraterestru pare peisajul.

Muntele Washington din USA

Acest munte este cel mai inalt din masivul White Mountains, apartine de Muntii Apalasi. In aceasta zona au fost inregistrate tornade a caror viteza atingea 372 km/h, iar in timpul iernii, pe varf s-au masurat temperaturi de sub -40 grade Celsius.

Vulcanul Sinabung. Indonezia

In prezent face parte dintre cei 69 de vulcani activi din arhipelagul indonezian. Incepend cu anul 2010, satele si orasele din apropierea vulcanului au fost total acoperite de lava si cenusa in repetate randuri de-a lungul mai multor ani.

Insula Serpilor. Brazilia

Insula numita Ilha da Queimada Grande, cunoscuta si ca Insula Serpilor, are o suprafata de 430.000 de metri patrati. Potrivit estimarilor recente, aici traiesc aproximativ 4.000 de serpi, inclusiv dintre cei extrem de periculosi.

Parcul National Madidi. Bolivia

Acesta are o suprafata de circa 7.000 de mile si este unul din cele mai diversificate parcuri din lume. Se pot gasi vidre gigant, jaguari si maimute Titi care se pot gasi doar aici. Exista si mii de specii de pasari din toata lumea, insa ceea ce este periculos in acest loc este faptul ca aici se afla sute de specii de plante otravitoare, chiar si la un simplu contact.

Valea Mortii. Kamchatka, Rusia

In aceasta zona din indepartata Siberie, exista un mister de care se vorbeste de secole. Aici se gasesc mai multe structuri metalice ingropate partial in pamant, nu se cunoaste provenienta lor insa se crede ca acestea au fost aparate de zbor care au apartinut unor civilizatii extraterestre ce au dus o lupta nucleara in aceasta zona.

Atolul Bikini. Insulele Marshall

Acesta se afla in Micronezia, Oceanul Pacific si este parte a Republicii Insulelor Marshall. Arhipelagul are 36 de insule. Intre anii 1946 si 1958, in Atolul Bikini s-au efectuat peste 20 de teste cu arme nucleare, inclusiv prima testare a bombei cu hidrogen din 1954. Statele Unite au declarat zona locuibila in 1968 si o parte din locuitori s-au intors, insa testele efectuate in anii urmatori au aratat o prezenta a strontiului (substanta radioactiva) prea mare si care se acumula in corpul oamenilor, punanadu-le viata in pericol.

Depresiunea Afar. Etiopia

Aici se gaseste unul dintre cei mai periculosi vulcani din lume, Erta Ale. Ultima oara cand a erupt a fost in 2005 si a distrus 250 de hectare, toti localnicii fiind nevoiti sa fuga.

Lacul Natron. Tanzania

Este supranumit si Lacul Mortii, avand un efect letal asupra vietuitoarelor care spera sa-si racoreasca trupurile in apele sale.

De ce arata apa astfel? Este vorba de un fenomen, pe cat de bizar, pe atat de socant: apele acestui lac pot atinge temperaturi de 60 grade Celsius. Bazinul adaposteste un amestec natural de substante, care poarta chiar denumirea de natron, un cocktail utilizat de egipteni la ritualurile de mumificare in Antichitate; de aici si numele.

Regatul elefantilor. Chonburi, Tailanda

In Regatul elefantilor din Chonburi exista o ferma de crocodili, unde turistii pot avea experiente inedite cum ar fi hranitul crocodililor cu undita, dar partea periculoasa este cea ca trebuie sa ajunga in aceasta zona, deplasandu-se cu barcute mici printre reptile.

Publicitate

2 comentarii la „Cateva destinatii turistice periculoase:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s