Generatia Z este inlocuita de una noua – Alfa:

Nu am reusit sa ne obisnuim cu generatia Z, ca deja a fost inlocuita cu una noua. Cei nascuti dupa 2010 apartin generatiei Alfa (A). Acest nume a fost inventat cu scopul de a sublinia faptul ca vechea cronologie a generatiilor a fost resetata si umanitatea incepe un nou alfabet.

Acesti copii au o inteligenta diferita, nici macar demografii nu inteleg cum vor creste oamenii alfa si ce valori vor avea. Este prea devreme pentru a trage concluzii clare, dar cel putin putem incerca sa intelegem ce generatie va inlocui generatia Z.

  1. Oamenii Alfa apreciaza personalizarea si abordarea individuala.

Fiecare generatie are propriile caracteristici. Demografii considera ca milenarii se caracterizeaza printr-o obsesie fata de auto-exprimare, iar generatia Z poate fi caracterizata prin cuvantul ”toleranta”. In ceea ce priveste oamenii A, acestia inca din leagan au folosit tot felul de gadgeturi, de aceea dobandesc abilitatea de a folosi You Tube inainte de a citi si a scrie.

Nu este surprinzator faptul ca acesti copii de la o varsta frageda invata sa aleaga ce si cum sa vizioneze pe internet, libertatea de alegere si personalizarea sunt extrem de importante pentru ei.

2. Ei nu separa lumea reala de cea virtuala.

Pentru copiii nascuti in era digitala, lumea virtuala si cea reala sunt aproape la fel. Ei se misca liber din una in alta, intrucat sunt obisnuiti cu faptul ca imaginea de pe ecran este tot mai asemanatoare cu cea care ii inconjoara in realitate. Acum, pentru copii, nu conteaza modul de perceptie a informatiilor – prin ecranul unui smartphone sau pe viu. Realitatea virtuala pentru ei este la fel de valoroasa, de aceea generatia Alfa nu se deranjeaza sa arate mai bine pe smartphone decat in viata reala.

Multi copii moderni de la o varsta frageda au vlog-uri si impartasesc ceea ce li se intampla in fiecare zi. Cu toate acestea, ei nu incearca sa-si infrumuseteze viata.

3. Copiii Alfa creeaza un nou tip de continut.

Un studiu recent a constatat ca videoclipurile pentru copii pe You Tube se afla in topuri. Generatia Alfa fie inventeaza formate noi, fie le transforma pe cele vechi. In acelasi timp, videoclipurile cu participarea copiilor acumuleaza de 3 ori mai multe vizionari decat oricare altele.

4. Se inteleg mai bine cu parintii lor.

Astazi, este foarte popular principiul educatiei constiente, atunci cand adultii simt o responsabilitate imensa pentru soarta copilului lor si incearca sa petreaca cat mai mult timp cu el. Potrivit New York Times, parintii moderni petrec timpul cu copiii lor de aproximativ 3 ori mai mult timp decat in anii 1970. Atunci cand comunica cu micutul, adultii nu incearca sa-l educe rigid, ci mai degraba sa construiasca un dialog cu el. Acest lucru are un efect pozitiv asupra relatiilor.

5. Au standarde morale inalte si simt subtil minciuna.

Oamenii-Alfa apreciaza lumea transparenta, fara secrete sau minciuni. Reputatia ocupa un loc important in lumea lor. Daca o persoana importanta pentru ei i-a mintit sau nu a fost deschisa, copilul simte si nu-i va ierta aceasta greseala.

6. Nu se pot concentra pe un singur lucru mult timp.

Tanara generatie are probleme serioase cu concentrarea pe termen lung. Acesti copii consuma informatii timp de aproape 10 ore pe zi, de aceea creierul lor trebuie cumva sa faca fata acestei sarcini. In lumea lor, timpul mediu de concentrare s-a redus la 1 secunda, iar la oamenii Z ajunge la aproximativ 8 secunde.

O secunda – este timpul in care omul intelege daca informatia este sau nu interesanta pentru el. Datorita acestui fapt, copiii Alfa isi dezvolta gandirea critica: ei nu au timp de pierdut pe lucruri neimportante si neatractive.

7. Aproximativ 40% dintre copii nu vor avea studii superioare.

Conform unor prognoze, pana in 2030 in lume vor disparea 67 de profesii. Da, vor aparea unele noi, dar nimeni nu stie care. Se presupune ca oamenii Alfa vor ghici intuitiv ce abilitati trebuie sa aiba pentru a reusi in viitor. In astfel de conditii de schimbare constanta, pare ciudat sa pierzi 5 ani pentru obtinerea unei diplome de invatamant superior, care isi va pierde valoarea de odinioara.

8. Oamenii Alfa vor trai mult. Poate pana la 100 de ani.

Deoarece medicina se dezvolta foarte rapid, iar calitatea vietii se imbunatateste in fiecare an. copiii moderni pot trai pana la 100 de ani sau chiar mai mult. Copiii nascuti in tari prospere ar trebui sa devina cea mai sanatoasa si cea mai longeviva generatie.

9. Isi vor dezvolta inteligenta emotionala.

Astazi, din ce in ce mai multi oameni de stiinta vorbesc despre inteligenta artificiala, care se dezvolta atat de intens, incat s-ar putea sa concuram cu ea. Si singura modalitate de a concura cu robotii este dezvoltarea inteligentei emotionale (EQ).

EQ – este un set de abilitati care va permite oamenilor sa recunoasca si sa inteleaga emotiile si intentiile altora, precum si sa-si controleze propriile emotii pentru a rezolva problemele practice.

10. Vor fi forta motrice din spatele progresului.

Demografii afirma ca generatia Alfa va deveni motorul progresului. Copiii Alfa sunt mai echilibrati si mai putin agresivi decat predecesorii lor. In plus, oamenii A vor fi foarte eruditi, deoarece educatia lor va incepe aproape din leagan si va continua pe tot parcursul vietii.

Publicitate

Un comentariu la „Generatia Z este inlocuita de una noua – Alfa:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s