Acizii grasi Omega 9

Acizii grasi Omega 9 fac parte din categoria grasimilor nesaturate. Acestia sunt acizi mononesaturati si sunt produsi in mod natural de organism, insa se regasesc si in unele alimente de origine vegetala si animala.

Omega 9 poate reduce chiar si riscul de imbolnavire cu Alzheimer.

Exista o serie de acizi grasi Omega 9, insa cel mai comun este acidul oleic. Acesta este o grasime mononesaturata care se regaseste in alimente precum uleiul de masline, uleiul de Macadamia, grasimea de pasare. Oamenii de stiinta banuiesc ca efectele benefice ale uleiului de masline se datoreaza, de fapt, acidului oleic, insa nu exista studii care sa confirme acest fapt.

Acidul erucic este o grasime mononesaturata care se regaseste in uleiul de canola si in uleiul de mustar. O serie de studii facute pe animale i-au facut pe cercetatori sa se gandeasca ca acesta poate reprezenta un pericol pentru sanatatea oamenilor, insa niciun studiu nu a confirmat aceasta banuiala.

Alimente care contin Omega 9:

– Floarea-soarelui

– Uleiul de soia, masline, Canola

– Alunele de padure

– Untul de migdale

– Nucile de Macadamia

– Uleiul de avocado.

Diferenta dintre Omega 9, Omega 6 si Omega 3:

Diferenta cea mai importanta dintre acesti acizi grasi este urmatoarea:

nu toti sunt acizi grasi esentiali. Concret, acizii grasi Omega 9 nu sunt esentiali, organismul fiind capabil sa ii produca pe cont propriu.

Pe de alta parte, acizii grasi Omega 3 si 6 sunt esentiali, acestia fiind luati in mod exclusiv din alimentatie. Acizii grasi Omega 3 si Omega 6 sunt grasimi polinesaturate, in timp ce acizii grasi Omega 9 sunt grasimi mononesaturate.

Publicitate

2 comentarii la „Acizii grasi Omega 9

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s