
ALIMENTE AFRODISIACE:
Ardei Iute:
iuteala ardeiului vine de la substanta al carei efect nu se limiteaza doar la a provoca un adevarat incendiu in gura, ci stimuleaza si terminatiile nervoase, favorizeaza vasodilatatia (inclusiv in organele sexuale), creste pulsul si te face sa transpiri. Cercetatorii sunt de parere ca mancarurile iuti determina eliberarea endorfinelor – substantele din creier care dau senzatia de placere si favorizeaza excitarea.
Ciocolata:
inca de cand a fost adusa din America de Sud de colonistii spanioli, ciocolata a fost inclusa in meniurile erotice. O substanta ce se gaseste in cacao induce o stare de buna dispozitie si excitare, fiind considerata de unii cercetatori drept un adevarat elixir al dragostei.
Usturoiul:
desi, la prima vedere, pare sa ucida orice urma de senzualitate, usturoiul se par ca e unul dintre cele mai puternice afrodisiace. Proprietatile afrodisiace se bazeaza pe capacitatea usturoiului de a fluidiza sangele, marind astfel vasodilatatia vaselor sangvine. In plus, usturoil e un excelent dezinfectant si un dusman al colesterolului.
Ghimbirul:
calitatile sale afrodisiace erau renumite inca din Evul Mediu. Inaintea unei nopti de amor, indragostitii se tratau cu ghimbir murat. De ce este afrodisiac? Pentru ca ghimbirul provoaca un aflux sangvin care stimuleaza placerea. E folosit si la mancaruri (da o savoare piperata), dar si la salate de fructe sau la inghetate.
Stridiile:
sunt considerate, de multa vreme, alimentul iubirii. Despre Casanova se spunea ca le seducea pe vestalele virgine punandu-le stridii pe buze. Se numara printre mancarurile erotice cele mai cunoscute. Cercetatorii explica: stridiile sunt bogate in zinc, un mineral care intra in compozitia testosteronului. Pe langa faptul ca e hormonul masculinitatii, testosteronul stimuleaza si libidoul femeilor.
Telina:
in ciuda aspectului ei banal, telina este intr-adevar un ”intaritor” extrem de eficient pentru barbati, caci contine niste hormoni asemanatori cu cei produsi de organele sexuale masculine.
Mirosuri Afrodisiace:
nu numai mancarurile in sine, ci chiar si doar mirosul lor poate stimula apetitul sexual. S-a constatat ca mirosul placintei cu dovleac si al floricelelor de porumb ii excita pe barbati, in timp ce femeile sunt stimulate de mirosuri mai dulci, cu iz de alcool, ca bomboanele fondante cu lichior, de exemplu.