Narcisistii

SENSIBILII SI NARCISISTII – CELE 20 DE ETAPE ALE UNEI RELATII GRESITE:

Persoanele sensibile sunt atrase de narcisisti. Este o atractie inconstienta extrem de puternica. Persoanele empatice si sensibile au energie vindecatoare, exact ce are nevoie un narcisist. Sensibilii iubesc deplin si neconditionat.

Relatia Cu Un Narcisist.
Persoanele sensibile sunt atrase de narcisisti, Este o atractie inconstienta extrem de puternica. Persoanele empatice si sensibile au energie vindecatoare, exact ce are nevoie un narcisist. Sensibilii iubesc deplin si neconditionat.
Persoanele extrem de sensibile (HSP: Highly sensitive person) sunt pline de compasiune si empatice de la natura. Simt durerea celorlalti oameni instinctiv si sunt gata sa le sara in ajutor.
Narcisistii, in schimb, sunt experti in manipulare si control, astfel ca se vor folosi de inima mare a sensibililor pentru a-si atinge propriile scopuri. HSP pot simti o iubire atat de intensa si o compasiune atat de mare pentru oameni incat vor crede ca dragostea lor ii va vindeca.

IATA CARE SUNT CELE 20 DE STADII ALE IUBIRII DINTRE UN NARCISIST SI O PERSOANA HIPERSENSIBILA:

1. Sensibilii au falsa idee ca in sfarsit au intalnit genul de iubire pe care oamenii o gasesc de obicei o singura data in viata. Iar narcisistii creeaza iluzia care ii face pe sensibili sa creada ca legatura pe care o au ei este speciala. Sensibilii simt o legatura puternica ce li se pare imposibil de daramat. Uneori pare ca si narcisistii isi doresc aceasta relatie la fel de mult precum sensibilii. <De fapt, ei isi doresc doar pe cineva care sa investeasca timp, energie si iubire si care sa fie in controlul lor total.>

2. Cu cat trece timpul, narcisistii ii fac pe sensibili sa se simta din ce in ce mai slabiti, neincrezatori si aproape incapabili sa faca chiar si lucruri marunte. Narcisistii nu vor deschide niciodata un atac direct, dar vor folosi propozitii ca ”nu vreau sa te ranesc dar…” ca sa scoata in evidenta anumite aspecte pe care le considera neadecvate in legatura cu partenera sau partenerul sensibil.

3. Narcisistii vor incerca sa isi asume orice poate simboliza controlul asupra celeilalte persoane, cum ar fi a lua decizia in privinta unor cumparaturi sau a tine facturile. Sensibilii sunt indepartati din ce in ce mai mult de pasiunile lor si acele aspecte care le formeaza identitatea. <Gradual, sensibilii incep sa creada ca sunt mai putin capabili si ca ”au nevoie” de cineca ca acea persoana in viata lor.> Incepe sa li se infiripe aceasta idee, ca nimeni altcineva nu i-ar mai vrea.

4. Pentru o persoana empatica, aceasta relatie va fi totul pentru ca ei sunt cei indragostiti. Din iubire vor vrea mereu sa ii aline si sa ii faca sa se simta mai bine pe narcisisti. Vor sta de vorba cu ei, ii vor ajuta si vor face tot ceea ce le sta in putinta sa ii faca sa se simta mai bine. Narcisistii se proiecteaza pe ei insisi ca victime ale trecutului lor, ale relatiilor trecute si ale circumstantelor. Sensibilii sunt cei care dau, ei incearca sa corecteze toate lucrurile neplacute care i s-au intamplat vreodata unui narcisist in viata.
Persoanele hipersensibile au o inima buna si curata si nu isi pot imagina ca ranile adanci si nerezolvate ale narcisistilor sunt diferite de ale lor.

SENSIBILII: In Secret Traiesc O Nefericire Adanca…

5. Relatia este doar despre narcisist.
Sensibilii realizeaza acest lucru incet si vine un timp cand le este frica sa vorbeasca ori sa lupte pentru nevoile si dorintele lor. Din dorinta lor de a face pe plac narcisistilor, nu vor sa vorbeasca despre adevaratele lor dorinte si nevoi. <In mod secret nu sunt prea fericiti…>

6. Cu cat mai multa devotiune, iubire, grija, afectivitate si efort empatii pun in aceasta relatie, controlul se simte din ce in ce mai mult in aceasta legatura. Sensibilul danseaza pe cantecul narcisistului si ii devine imposibil sa detecteze ca ar fi o problema in cadrul relatiei. Problemele apar atunci cand sensibilul atinge un punct de ”fierbere”.

7. Intr-un final, sensibilul isi ridica si el vocea fiindca nu mai poate face fata modului in care narcisistul ii suprima personalitatea. <Zi dupa zi, nevoile sale emotionale raman neimplinite.> Acest lucru se intampla fiindca de la inceputul relatiei persoana sensibila a crezut ca doar sentimentele partenerului conteaza… Cand in sfarsit intelege ca si starea sa de bine conteaza si incepe sa vorbeasca, pare egoist, iar narcisistului nu ii place acest lucru.

8. Narcisistul cauta atentie. El are satisfactie atunci cand oamenii se invart in jurul sau, dar nevoile sale nu pot fi niciodata indeplinite, pentru ca narcisistul sufera de o neconstientizata neiubire de sine pe care o proiecteaza asupra celorlalti. Se poate muta catre alti parteneri, poate deschide o noua relatie, se poate implica intr-un proiect nou, si asa mai departe… Dar narcisistii nu sunt niciodata fericiti, iar sensibilii nu sunt deloc constienti de acest lucru si incearca sa umple realmente un sac fara fund.

SENSIBILI SI NARCISISTI – ETAPE ALE UNEI RELATII GRESITE:

9. Cand sensibilii izbucnesc cu ceva ca si sentimentele mele conteaza, narcisistul il eticheteaza imediat pe sensibil cu nebun. Le spun ca sunt prea dramatici si ca grijile lor sunt nefundamentate. Aceasta tactica este folosita de ei pentru a prelua controlul asupra mintii partenerului sensibil.

10. Sensibilii devin confuzi. De ce s-au purtat asa? Incep sa se auto-invinovateasca si sa se intrebe daca merita sa fie iubiti de cineva.

11. In acest punct, empatii nu sunt capabili sa inteleaga ca sunt manipulati. Partenerul lor a distorsionat totul in jur, pentru a crea o versiune distorsionata a circumstantelor.

12. Sensibilul va incerca sa comunice cu narcisistul cu multa sinceritate. Narcisistul isi va justifica purtarea si va pasa vina.

13. E normal sa te simti pierdut, confuz si ranit. Dar, in ciuda inimii sfaramate, sensibilii trebuie sa se calmeze si sa isi faca o autoevaluare si sa isi dea seama cum au ajuns in aceasta situatie. Acesta este momentul transformarii lor.

14. Sensibilii vor sti ca de la natura sunt vindecatori. Au puterea interioara de a-i ajuta pe altii in modul potrivit, uneori ca o datorie, alte ori cand viata ii pune in astfel de situatii.

15. Sensibilii trebuie sa realizeze adevarul amar ca nu toata lumea merita iubirea lor, grija si afectiunea. Nu toti cei care par nefericiti isi arata adevaratul sine. Sunt oameni care au motivatii sinistre in relatii si cu oamenii din jurul lor. Nu toti oamenii de care ne indragostim pot fi considerati ”de incredere”.

16. In aceasta etapa, sensibilii trebuie sa realizeze ca se afla intr-o situatie foarte potrivnica. Persoanele empatice vor face tot ce este posibil ca sa se vindece, pe cand narcisistii nu vor vrea niciodata sa se schimbe.

17. Pentru sensibili aceasta va fi o trezire dureroasa. Vor invata din experienta sa mearga mai departe.

18. Narcisistii vor continua ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat si vor fi complet inocenti. Nu isi vor aminti in niciun moment ca cineva i-a iubit atat de profund si intens. Nu isi vor aminti legatura puternica pe care au avut-o candva cu cineva si vor merge mai departe ca sa o gaseasca in alta parte. Pentru ei va veni timpul cand vor realiza ca nu se pot conecta nici cu ei insisi si nici cu alte persoane.

19. Narcisistii vor merge mai departe si in timp isi vor gasi o alta victima… Dar nu de iubirea unei persoane sensibile are nevoie un narcisist, ci de propria iubire. Iar sensibilii trebuie sa inteleaga ca niciodata nu vor repara pe nimeni.

20. Sensibilul va fi mai puternic, mai intelept si mult mai grijuliu in privinta persoanelor carora le ofera timpul, afectiunea si dragostea lor.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s