Fii atent: aceste semne indica epuizarea emotionala

Arderea emotionala presupune anxietate si depresii, adesea fara sa-ti dai seama care sunt motivele declansatoare. In timp ce daunele pe care le produce epuizarea cronica asupra sanatatii pot fi ireparabile.

O astfel de epuizare poate duce la stres prelungit, de exemplu, asociat cu munca, relatiile sau o criza majora de viata.

O persoana care este arsa emotional simte, de obicei, o neputinta interioara completa. Aceasta este o afectiune specifica care include simptome fizice – migrena, oboseala, dificultati in adormire sau pierderea poftei de mancare si o varietate de afectiuni psihologice – lipsa de motivatie, frustrare, sentiment de lipsa de speranta si neputinta.

Epuizarea emotionala poate afecta sanatatea ta in diferite moduri. Poate deveni atat o cauza directa, cat si indirecta, care sa provoace anxietate si depresie.

De obicei, simti epuizare emotionala atunci cand iti supraestimezi capacitatile si limitele tolerantei la stres.

Mai jos vom povesti despre 5 simptome principale care indica o arsura emotionala. Nu le ignora, deoarece pot indica faptul ca sanatatea ta fizica si psihologica este in pericol.

Detasarea emotionala

Un sentiment de instrainare si instrainarea este un simptom evident ca stresul afecteaza sanatatea psihologica.

Epuizarea emotionala este ceva mult mai grav decat o zi proasta.

Sentimentul de instrainare si amorteala emotionala pe care o experimentezi este un simptom al suferintei tale mari. De aceea, intr-o astfel de situatie, este pur si simplu necesar sa soliciti ajutorul unui specialist si/sau sprijinul rudelor si prietenilor.

Lipsa de motivatie

Burnout-ul emotional scade motivatia ta la zero. Daca ai incetat sa te inspiri din faptul ca ai iubit cu adevarat (munca, relatii romantice, hobby-uri), atunci cel mai probabil vei experimenta o perioada de epuizare la nivel energetic.

Un sentiment de insolvabilitate

Un sentiment de impas, lipsa de speranta si neputinta – acestea sunt principalele semne ale acestei afectiuni. Oamenii ”arsi” pot simti ca nu mai sunt capabili de nimic.

Bruscarea emotionala poate duce la faptul ca incepe sa para ca niciun efort nu poate ajuta la rezolvarea situatiei. Iar aceasta, la randul sau, nu intareste decat starea de deznadejde.

Oboseala fizica fara niciun motiv aparent

Senzatia de arsura se manifesta pe mai multe niveluri. Uneori te simti prins si alteori simti doar o oboseala fizica incredibila.

Incapacitatea de concentrare

Unul dintre cele mai evidente semne de epuizare emotionala este senzatia de ceata in cap. Studiile arata ca epuizarea emotionala poate dauna grav abilitatilor cognitive. De aceea in aceasta stare te simti distras, incapabil sa-ti faci planuri sau sa-ti amintesti lucruri de baza.

Odata ajuns in aceasta stare, pe primul loc trebuie sa pui problema propriei tale sanatati si starii de bine. Trebuie sa-ti amintesti ca esti prioritatea ta.

Ai grija de tine, relaxeaza-te si fii sanatos!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s