Viata in Doi

ADEVARURI INCOMODE DESPRE VIATA IN DOI:
Chiar daca esti tentat sa crezi ca relatia ta este diferita de cele ale altor persoane, ei bine, adevarul este putin diferit. Noi iti spunem negru pe alb care este partea goala si realista din paharul unei relatii.
TINDEM SA FIM ATRASI DE PERSOANE CARE NE SCOT DIN MINTI:
Specialistii in probleme de cuplu au observat o tendinta universala: persoanele de factura rebela incep de multe ori, o relatie cu cele de genul ”debitor” (cei care dau mai mult decat primesc). Dupa ce trec de perioada de inceput a relatiei, in care indragosteala te face sa inchizi ochii la defectele partenerului, diferenta de atitudine fata de viata ii poate face pe acesti doi indivizi sa intre in conflict unul cu altul. Nu spunem ca genul acesta diferit de personalitati nu are sanse la o relatie de succes, ci ca drumul lor catre acest scop comun poate fi anevoios.
MOMENTUL NEPOTRIVIT POATE FI MOTIV DE DESPARTIRE, CHIAR DACA VA IUBITI:
Persoana potrivita trebuie sa vina si la momentul potrivit, pentru ca o relatie sa dureze, In sensul ca alesul/a tau/ta trebuie sa-si doreasca acelasi lucru ca tine atunci cand va cunoasteti. De exemplu, multi barbati vor sa se simta realizati profesional si financiar inainte de a se aseza la casa lor, pe cand femeile pot jongla cu aceste lucruri, familia si cariera, in acelasi timp. O greseala pe care femeile de ex. o fac frecvent este sa nu ia in serios declaratia unui potential partener cand acesta spune ca nu este pregatit, inca, pentru o relatie serioasa.
PASIUNEA DISPARE LA UN MOMENT DAT. ASTA ESTE O CERTITUDINE:
Stii foarte bine ca fluturasii si artificiile de la inceputul povestii vor disparea in timp. Pasiunea isi va pierde din intensitate, lasand loc obisnuintei si prieteniei. Important este sa nu privesti asta intr-un mod pesimist. Este ceva normal. Poti lua ceva masuri, precum o viata sexuala mai picanta sau descoperirea unor activitati interesante pe care sa le faceti impreuna. Respectul reciproc si rabdarea va vor ajuta sa continuati, cand dispare indragosteala.
NE PUTEM INDRAGOSTI DE…ALTCINEVA:
Da, iar asta se poate intampla desi tu iti iubesti partenerul/a de care te leaga ani intregi de relatie. Este ceva uman si normal, iar tu nu trebuie sa te sperii sau sa simti ca inseli, daca in mintea ta isi face loc un alt barbat/o alta femeie. Asta daca totul ramane la stadiul de fantezie… Oamenii sunt monogami prin alegere, dar asta nu-i face insa imuni la farmecul altor persoane. Este absolut normal sa simti atractie fizica pentru altcineva. Important este modul in care gestionam asta.
IUBIREA NU GARANTEAZA SUCCESUL UNEI UNIUNI:
Toata lumea se poate indragosti si poate simti ca iubeste cu pasiune…in primele trei sau sase luni ale unei relatii. Maturitatea emotionala si disciplina fac ca lucrurile sa mearga bine pe termen lung. Poti sa te indragostesti de oricine, insa o relatie de succes cu aceasta persoana are nevoie de mai mult decat de lucrurile care te-au atras la ea in prima faza. Este nevoie de ceva mai mult decat de iubire, iar asta inseamna sa-ti poti asuma o responsabilitate fata de persoana de langa tine.
VEI SIMTI SI ATRACTIE, SI REPULSIE PE PARCURSUL RELATIEI TALE:
Te vei indragosti si te vei distanta fata de partener/a de multe ori pe timpul relatiei voastre, ceea ce este normal. De asemenea, balanta puterii intre parteneri se poate schimba de-a lungul timpului: o data el va iubi mai mult, o data ea. Important este sa-ti asumi aceste schimbari in dinamica relatiei tale si sa accepti un nou rol, atunci cand vei simti c-ai ajuns sa te implici mai mult sau sa-ti vezi partenerul/a cu alti ochi.
Pasiunea este prezenta mai ales la inceputul unei relatii, in primele luni, cel mult un an sau doi, cand vorbim despre perioada hormonala, suntem indragostiti si, bineinteles, vedem doar calitatile partenerului, mai putin defectele. Este firesc ca rutina, uzura sa se instaleze, iar pasiunea, cu trecerea anilor, sa se diminueze in relatia de cuplu. Important este sa ne aducem tot timpul aminte ce anume ne-a atras la partener/a, ce ne-a facut sa ne indragostim de el/ea la inceputul relatiei. O relatie frumoasa, sanatoasa trebuie cultivata aproape zilnic, sa fim atenti la nevoile celui de langa noi. Umorul, glumele, jocul, implicarea in relatie, aprecierile, complimentele, felul in care ne dezvoltam, felul in care aratam si avem grija de corpul nostru, timpul petrecut impreuna, bucuria de a impartasi si de a experimenta impreuna sunt ingredientele necesare pentru ca pasiunea sa se mentina in relatia de cuplu si peste ani.
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s