Imatur

SEMNE ALE UNUI PARTENER IMATUR PSIHOLOGIC CARE NU ESTE PREGATIT PENTRU O RELATIE SERIOASA:

<O relatie in care barbatul este mai imatur decat partenera sa are sanse mari sa se destrame, spun psihologii.>
Imaturitatea este un semn clar de instabilitate emotionala, ori majoritatea femeilor au nevoie langa ele de oameni puternici, cu simt de responsabilitate si cu initiativa.
Imaturitatea emotionala nu are o data a expirarii. Poti observa trasaturi ale persoanelor imature din punct de vedere emotional la indivizi de toate varstele. In general, avem impresia ca interactiunea cu astfel de persoane nu ne afecteaza in niciun fel, dar nu este asa.
Imaturitatea emotionala este prezenta la adultii care au un comportament copilaresc si nu isi asuma raspunderea pentru faptele lor. Relationarea cu acesti oameni poate deveni o povara psihica si financiara.
Crezi ca exista si in viata ta astfel de indivizi? Descopera mai jos principalele trasaturi ale persoanelor imature din punct de vedere emotional si incearca sa eviti sa te impovarezi cu prezenta lor.

– NU STIU SA ISI EXPRIME EMOTIILE. Persoanele imature resimt emotiile obisnuite intr-un mod exagerat. Tristetea, fericirea si furia sunt duse la extrem. In plus, acesti indivizi nu stiu cum sa-si controleze tonul vocii cand se confrunta cu situatii care genereaza astfel de reactii.
Totodata, oamenii imaturi se rezuma la trairea experientelor de viata fara a invata nimic din ele.

* Aceste persoane dramatizeaza lucrurile si adora sa fie in centrul atentiei.

* Cand sunt nervoase, pot fi foarte insolente si agresive.
Aceasta combinatie de emotii poate seca energia tuturor celor din jur.

– FUG DE ANGAJAMENTE. Teama de angajamente nu este legata numai de relatii. Oamenii imaturi fug de orice situatie in care trebuie sa preia controlul, cum ar fi sa se mute singuri sau sa isi caute un loc de munca.
Este important de mentionat ca nu numai persoanele imature emotional se tem de angajamente. Tuturor ne este frica sa facem schimbari majore in vietile noastre.

* Insa principala diferenta este faptul ca oamenii maturi din punct de vedere emotional isi fac curaj sa actioneze, deoarece stiu ca este important sa isi atinga obiectivele.

* Cei imaturi nu inteleg importanta luarii acestor decizii.

– AU UN SET GRESIT DE PRIORITATI. Persoanele imature din punct de vedere emotional pun distractia, iesirile, bautul sau orice alta activitate care le face placere mai presus de copii, casa, familie, serviciu si alte responsabilitati.

* Acest comportament le afecteaza sanatatea, dar si relatiile interpersonale.

– NU SUNT FOARTE EMPATICE. Una dintre cele mai importante trasaturi ale persoanelor imature este neputinta de a se pune in locul altor persoane pentru a le intelege. Astfel, acesti oameni nu isi dau seama ca si persoanele din jur au probleme si nevoie de sprijin.

* Daca ai un astfel de om in viata ta, il poti recunoaste dupa faptul ca dispare mereu cand ai nevoie de ajutor.

* Insa atunci cand el/ea are nevoie de tine, isi face din nou aparitia si te implora sa il/o ajuti.

Aceste situatii sunt suparatoare si te seaca de energie. Insa ar fi bine sa nu te enervezi de fiecare data, deoarece nu ii vei schimba atitudinea. Cel mai bine este sa il/o ajuti atunci cand consideri tu.
Dificultati cu exprimarea emotiilor (partenerul aproape ca nu isi cere scuze, nu isi recunoaste greselile, nu isi dezvaluie niciodata adevaratele sentimente, nu este capabil sa arate simpatie, daca numai pentru specie, in acelasi timp, necesita atentie sporita, ingrijire si incearca sa scoata persoana iubita dintr-o stare de spirit) echilibru).

– SUNT DEPENDENTE. Una dintre principalele trasaturi ale persoanelor imature este lipsa independentei. De multe ori, acestea se bazeaza pe oamenii dragi din viata lor pentru a le indeplini obligatiile.

* Ca adult, poti fi nevoit sa iti ingrijesti parintii sau partenerul de viata, insa o persoana matura nu trebuie sa fie o povara pentru cei din jur.

* Indivizii imaturi dau mereu vina pe alti oameni sau pe circumstante. Acestia nu sunt capabili sa isi asume raspunderea pentru ceea ce li se intampla in viata.

– REFUZA SA ASCULTE PARERILE ALTOR PERSOANE. Chiar daca una dintre principalele trasaturi ale persoanelor imature este tendinta de a apela la alti oameni pentru a le rezolva problemele, acestea ignora intotdeauna parerile altora. Acest lucru este pus pe seama lipsei lor de empatie.

Daca ai in preajma ta o persoana imatura, nu are rost sa o fortezi sa isi recunoasca greselile. Aceasta le va ignora, pentru ca pur si simplu nu o intereseaza.

CUM SA PROCEDEZI CU PERSOANELE IMATURE PE PLAN EMOTIONAL?

Dupa cum bine stii, nu prea ai cum sa schimbi oamenii din jur. Prin urmare, cel mai bine este sa ii lasi sa greseasca in continuare, pana se maturizeaza. O alta optiune ar fi sa le rezolvi problemele de fiecare data cand iti cer, dar in acest fel te vei complica inutil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s